Turer

Maitur til København:
Etterhvert som en blir gammal har en fått visse tradisjoner. Maituren til København er en slik "hellig ku" som ingen ytre omstendigheter kan rokke ved. Det startet i 1992 med en tur til Fredrikshavn med ferje fra Oslo, og derfra via Grenå-Hundested til København. Her er noen inntrykk fra disse turene:

1992: Hønefoss - Oslo - Frederikshavn - Grenå - Hundested - København
1994: Hønefoss-Rakkestad-Uddevalla-Varberg-Laholm-København
1995: Hønefoss - København via den svenske vestkysten
1996: Lettvektstur rundt Kattegat, 1203 km med racersykkel og minimal oppakning
1997: Kiel-København via Fyn
1998: Oslo-Moss-Frederikshavn-Århus-Kalundborg-København.
1999: Hønefoss - København via den svenske vestkysten
2000: Kiel - København over Lolland og Falster
2001: Kiel - København over Lolland og Falster - uten tekst, men velkommen til å kikke på bildene!

Familiesykling
Noen ganger kan en bli lei av å sykle alene, og da kan det være hyggelig å ha med familien. Spesielt greit er det å sykle med barn i Danmark: Family touring in Denmark

Rallarveien
er en gammel anleggsvei fra århundreskiftet langs Bergensbanen over Hardangervidda. Jeg har syklet den flere ganger, men dessverre uten å ta så mange bilder. Her er et noen inntrykk:

Norge er også DEJLIGT
Selv om Danmark er kjent som nordmenns sykkelmål nr. 1, skjer det også at dansker kommer for å sykle i Norge. I 1999 fikk jeg anledning til å tråkke melkesyre på meg sammen med et kobbel topptrente dansker på en tur rundt Jotunheimen med følgebuss og kokker. Klikk her for å se bilder!

Langtur til Nord-Norge 1997
I 1997 syklet jeg en langtur som gikk fra Hønefoss til Sandnessjøen i Nordland, totalt ca 1000 km. Rapport på http://www.hovik.com/sykkel/nord-1997.html .

Fuerteventura Jan/Feb. 1998
I vinterkulda er det fint med en tur sørover, og selv om det ikke ble noen langtur så ligger det i alle fall noen sommerlige sykkelbilder her!